hem franksten famflimmer farfarminns
smartkontaktahalsokungahusetLista

Komätningen kommer att kosta 3,8 miljoner kronor. Nej, det är inget skämt utan helt seriöst. Det är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala som ska syna kossornas rapar och fisar i sömmarna. Dessa mjölkproducenter rapar och fiser nästan värre än Albert Flimmer.

Albert har aldrig själv haft en aning om att han sprider metangas av sällan skådat slag. Frågan för forskarna är alltså hur mycket växthusgaser en ko producerar. Alltså inte Albert Flimmer utan en vanlig svensk kossa som älskar att beta på vallen bland klöver och timotej.

Det blir en grannlaga uppgift, nästan värt ett nobelpris. Kossorna Rosa och Stjärna kartläggs med ytterst noggrannhet. Det är nästan så att den som ansvarar för miljön i Kinas Peking sitter bland alla bilavgaser och skäms. På tal om Peking. Där är det sällan solen kan tränga igenom in till stadens stressade invånare. Utsläppen från trafiken och industrin lägger sig som ett enormt lock över staden. Albert kan berätta, för han har varit där. Ingen brydde sig det minsta om Alberts eller miljarders kinesers brakare av metangas eller annat otyg som människan förorenar miljön med. Ta bara plastpåsar. Varje dag slänger kineserna minst 3 biljoner (!) plastpåsar! Årligen blir det 1095 biljoners-biljoner plastpåsar som fladdrar hit och dit. Det, gott folk, är avsevärt angelägnare att ta itu med än när en ko fiser och rapar.

Hur som helst så ska komätningen ske med hjälp av laserljus. En kapsel ska också fästas runt Rosas och Stjärnas hals.
-Det var bättre förr, säger Albert Flimmer. Då fick både kor och människor fisa och rapa i fred. Nu känns det nästan för mycket. Ja, 3,8 miljoner kronor för mycket.
Källa: Plastpåsar Daily Mail

 

 
Copyright © Dr Kurberg