hem franksten famflimmer farfarminns
smartkontaktahalsokungahusetLista

Professorn gjorde sitt utspel i tidskriften, ”Allt om barn”. Rapport hakade inte på. Det gjorde Frank Sten.
Var hittar man då de ammande männen?


.Ja, de finns självklart bland kossor och mjölkmaskiner på landsbygden. Här finns det rätta mansfolket, pudrade med dofter från lagårdens aromrika värld. Män som är uppväxta på rågmjölsgröt, stekt fläsk, lössnus och en limpa Skogaholm till frukost. Dessa renhåriga sällar i Fristads blåkläder med ett kargt liv som gett hårtussar i både näsa och öron. Hängselbyxfickor stora som garage med plats för grep, hammare och en liter Skogsblomman. Storstövlar med tunnland under sulorna, valkiga nävar och naglar som flintyxor

Det är något helt annat än storstadens undernärda taniga Stureplans gaseller som får näsblod bara de nyser. Dessa tunntrådiga figurer med revben som strängaspel, skulle inte ens kunna klämma fram en centiliter av den hälsobringande bröstmjölken.

Frank Sten tog traktorn för att smälta in i den lantliga miljön, en Ferguson från 1946, Grålle kallad. Han körde ner till det första stället han såg och mötte Brynolf: en odalman med buskiga ögonbryn, pepparkornsögon men till växten lika tvärt avsågad som huggkubben på vedbacken. På kepsen inbäddad i olja stod det, Ångmyra Kraft. Frank Sten hälsade på ett skruvstäd och klämde ur sig första frågan:
-Har ni män här på landet för vana att amma era småttingar?
Brynolf plirade, skrockade och visade upp en snusig tandrad och svarade:
-Visst fan ammas det alltid. Kom med så ska du få se. Fin traktor du har.
Frank Sten fick se något som fått kvinnoorganisationen ROKS, ni vet dom med män är djur, att tappa fattningen. Brynolf förklarade fenomenet.
-Du förstår att här på landet klonar vi inte bara brännvin utan allt vi kommer över.
-Nu senast klonade vi våran dräng med en gris och en fager madam från Paris. Det vette fan var drängen tog vägen, men det blev rätt bra.
Frank Sten stirrade, tappade hakan, tackade och körde yr i skallen tillbaka hem.
Vad professorn Sigbritt Werner på Karolinska Institutet har för uppfattning framgår inte av texten. Det kanske är lika så bra det.
Gör som Frank Sten och tappa hakan när du ser vad det var han bevittnade Klicka HÄR! (men gör det på egen risk)
 

Kärringkånk

Galna Ko-sjukan


Tandvärk

Budgeten

Cirkus

Fågelskådning

Bonde söker fruFrank Sten är DU med alla som räknas.

Här följer ett axplock:

George Bush

TomtenCopyright © Dr Kurberg